UEFA donijela zvaničnu odluku: VAR već od ove sezone u Ligi prvaka!

U nokaut fazi će sudije imati VAR

UEFA donijela zvaničnu odluku: VAR već od ove sezone u Ligi prvaka!

Endin Čaušević
Teme:

UEFA je pred početak ove sezone Lige prvaka odlučila da se VAR neće koristiti na utakmicama ovog takmičenja, te da će biti dio svega tek od naredne sezone.

Međutim, nakon prvih pet kola grupne faze Lige prvaka bilo je dosta sumnjivih situacija, a mnogi su poručili da je bila greška što VAR nije bio dio Lige prvaka već ove sezone. Čini se da je i UEFA shvatila pogrešku jer je danas potvrđeno da će VAR ipak biti u Ligi prvaka ove sezone.

Naime, UEFA je saopštila na svojoj zvaničnoj stranici da je odlučeno da VAR bude na mečevima Lige prvaka već ove sezone. VAR će biti dio Lige prvaka od nokaut faze koja počinje utakmicama osmine finala 16. februara naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi