UEFA: Džeko zasjenio i Ligu prvaka
Džeko je ponovo u centru evropske i svjetske pažnje

Još jedno priznanje

UEFA: Džeko zasjenio i Ligu prvaka

Edin Džeko najbolji je igrač protekle sedmice u izboru UEFA. Bh. napadač je hat-trickom protiv Hofenheima zaslužio epitet igrača sedmice, ostavivši iza sebe velikane iz četiri najbolja evropska kluba, Manchestera, Barcelone, Chelsea i Arsenala.

Prema izboru UEFA, Džeko je bio najbolji igrač Starog kontinenta u protekloj sedmici, a o kakvom se uspjehu radi govori činjenica da su utorak i srijeda bili rezervisani za revanš mečeve polufinala Lige prvaka, a da je u četvrtak na rasporedu bio Kup UEFA.

Osim Džeke, UEFA je nagradila i ostale aktere sedmice. Tako je najboljim timom proglašen Manchester United koji je superiorno prošao u finale, savladavši na Emiratesu Arsenal sa 3:1.

Potez sedmice, odnosno naljepši gol je onaj koji je postigao Cristiano Ronaldo, dok je za najuzbudljiviju utakmicu proglašen duel Chelsae i Barcelone.

«Povratak sedmice» pripada Olympiacosu koji je u finalu grčkog Kupa gubio sa 0:2 protiv AEK-a našeg Duška Bajevića, ali se vratio i na kraju slavio sa čak 15:14 nakon izvođenja penala.

Takođe, nagrađen je i fudbaler malteškog St. Josepha, internacionalac Msida, koji je u duelu protiv Tarxien Rainbowsa postigao dva gola u sudijskoj nadoknadi pri rezultatu 0:2 za konačnih 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.