UEFA i Platini poduzimaju nove mjere u borbi protiv rasizma

Kapiteni će nositi posebne trake protiv rasizma

UEFA i Platini poduzimaju nove mjere u borbi protiv rasizma

A. Haznadarević

Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije Michael Platini, nakon novih slučajeva rasizma na evropskim fudbalskim terenima, istakao je da će UEFA nastaviti borbu, te najavio cijeli niz projekata sa kojima će se nastaviti borba protiv svih vrsta diskriminacija.

Prema najavama, kapiteni timova će trebati oko ruke nositi trake sa porukama protiv rasizma, te će pred početak utakmica, sa igračima na teren izlaziti djeca na čijim majicama će pisati poruka: "Ujedinjeni protiv rasizma. Osim toga, pred početak svakog meča će se prikazivati video isječci u trajanju od 30 sekundi sa sličnim porukama.

"UEFA je posvećena borbi protiv rasizma i na ovaj način pozivamo navijače da respektuju igrače, zvaničnike, kao i navijače svih nacionalnosti, religijskog opredjeljenja, etničkog porijekla i seksualne orijentacije“, nalazi se u saopštenju koje je poslao predsjednik UEFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.