UEFA izbacila Panathinaikos iz Evrope na tri godine

Agonija se nastavlja

UEFA izbacila Panathinaikos iz Evrope na tri godine

Grčki velikan Panathinaikos prolazi kroz jedan od težih, ako ne i najteži period u klupskoj historiji. Barem ovoj novijoj...

PAO je u velikoj finansijskoj krizi iz koje su najdeblji kraj izvukli fudbaleri, koji mjesecima nisu dobijali platu a mnogim od njih je klub ostao dužan pozamašnu svotu novca.

UEFA je u decembru prošle godine naredila Panathinaikosu da izmiri dugove prema igračima najkasnije do 1. marta, uz napomenu da će kazna biti drastična ako to ne učini.

Na zasjedanju 19. marta, UEFA-ino tijelo koje se bavi kontrolom klubova i njihovog poslovanja ustanovilo je da Panathinaikos nije ispoštovao zadano, te je na snagu stupila trogodišnja suspenzija.

Potražite više informacija na temu Super League:

Nije navedeno koliko tačno Panathinaikos duguje, ali zvanično je da u naredne tri godine neće moći igrati u evropskim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi