UEFA kaznila FK Željezničar sa 22.000 eura
Foto: EPA

Kazna se odnosi na dvomeč protiv Ferencvaroša

UEFA kaznila FK Željezničar sa 22.000 eura

Fudbalski klub Željezničar je kažnjen sa 22.000 eura zbog pojedinih neregularnosti na dvomeču protiv mađarskog Ferencvaroša.

Krovna evropska fudbalska organizacija (UEFA) kaznila je bh. klub sa 5 hiljada eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i neovlaštnog ulaza predstavnika medija na teren. Pomenuta kazna odnosi se na meč u Budimpešti, koji je odigran 16. jula.

Druga kazna od 17.000 eura se odnosi na revanš susret na Koševu, a kao obrazloženje se navodi nedovoljna organizacija utakmice (blokirane stepenice), upotreba pirotehničkih sredstava te nedozvoljen ulazak na teren.

UEFA je na ovom primjeru još jednom pokazala koliko je rigorozna, i nadamo se da će u budućnosti ovakvih grešaka biti što manje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.