UEFA kaznila rumunski i mađarski savez

Zbog baklji, lasera, rasističkih transparenata...

UEFA kaznila rumunski i mađarski savez

Dicsiplinska komisija UEFA-e kaznila je fudbalske saveze Rumunije i Mađarske zbog incidenata na utakmici odigranoj u Bukureštu 11. oktobra.

Rumuni će platiti 32 hiljade eura kazne zbog upotrebe pirotehnike, lasera i nedozvoljenih transparenata. Osim toga, dio tribina Nacionalne arene u Bukureštu bit će zatvoren za publiku na narednoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Iz istih razloga kažnjen je i Fudbalski savez Mađarske, koji će platiti dvije hiljade eura manje u odnosu na Rumune. Također, i Mađari će biti lišeni podrške sa jednog dijela tribina na sljedećem domaćem meču koji budu igrali.

Oba saveza imaju pravo da se žale na ovu odluku, a iz UEFA-e su istakli da će se i u budućnosti svim silama boriti protiv rasizma i diskriminacije, te da takvo ponašanje nema opravdanje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.