UEFA kaznila Vardar sa 55.000 eura
Foto: EPA

Loša vijest za klub iz Skoplja

UEFA kaznila Vardar sa 55.000 eura

Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je skopski Vardar sa 55.000 eura zbog loše organizacije utakmice 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Malmea (3:1).

Ovaj meč je odigran u Strumici, a ne u Skoplju, i Vardar je kažnjen zbog toga što je publika bacala predmete na teren, blokirala stepenice na tribinama, ometala fudbalere te palila i ubacivala pirotehnička sredstva na teren.

Vardar je protiv švedskog prvaka igrao u Strumici zbog toga što se stadion u Skoplju priprema za meč Superkupa Evrope, ali je šampion Makedonije na stadionu Filip II ipak igrao prvi meč 3. pretkola Lige prvaka protiv Kopenhagena, u kojem je slavio sa 1:0.

Vardar će večeras od 20 sati igrati revanš u Danskoj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi