Balkanski klubovi u lovu na playoff LP i ogroman novac
Foto: EPA

Motiv ne može biti veći

Balkanski klubovi u lovu na playoff LP i ogroman novac

Šampioni četiri države iz bivše Jugoslavije će večeras pokušati izboriti plasman u playoff Lige prvaka i tako ostvariti ogromnu zaradu.

Rijeka, Maribor, Vardar i Partizan imaju priliku proći u playoff Lige prvaka i tako osigurati najmanje grupnu fazu Evropske lige, uz šansu da se domognu čak i grupne faze najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Svaki klub koji se plasira u playoff Lige prvaka će zaraditi 5,6 miliona eura, koliko iznose premije za ulazak u tu fazu kvalifikacija, dok bi eventualnim plasmanom u grupnu fazu 'leglo' još dodatnih 14,7 miliona eura. Ispadanjem iz playoffa i odlaskom u grupnu fazu Evropske lige, svaki klub će zaraditi dodatnih 3,3 miliona eura.

Za balkanske klubove ove cifre uopšte nisu nedostižne jer tri od četiri kluba imaju zaista realnu šansu da prođu u playoff. Rijeka na svom terenu igra protiv Salzburga, s kojim je u prvoj utakmici u Austriji odigrala 1:1, dok će Vardar u Danskoj braniti 1:0 iz prve utakmice protiv Kopenhagena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Playoff će vjerovatno izboriti i Maribor, koji je u prvoj utakmici savladao Hafnarfjordur sa 1:0 i sada igra revanš na Islandu, dok je u daleko najnepovoljnijoj situaciji beogradski Partizan koji će u Pireju biti u (ne)mogućoj misiji da nadoknadi zaostatak 1:3 iz prve utakmice protiv Olympiakosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi