Nova sezona UEFA-inih takmičenja počinje na Malti

Utakmica konferencijske lige

Nova sezona UEFA-inih takmičenja počinje na Malti

Haris Zilić

Naredne sedmice počinje nova sezona u evropskim takmičenjima.

Ovo će biti i premijerna sezona UEFA konferencijske lige, a UEFA je potvrdila raspored prvih mečeva pretkola nove sezone u evropskim takmičenjima.

Tako će nova klupska sezona početi na Malti, gdje će u utorak (6. jula) od 17:45 svoj meč u prvom pretkolu UEFA konferencijske lige odigrati Mosta FC i Spartak Trnava.

Isti dan u UEFA konferencijskoj ligi od 17:50 snage će odmjeriti Gibraltarski Mons Calpe i Santa Colomna iz Andore, dok je od 20:30 na rasporedu meč Podgorice i albanskog Lacija.

U utorak je na rasporedu i sedam mečeva prvog pretkola Lige prvaka, gdje će igrati i naš prvak Borac, koji od 19 sati gostuje Cluju, dok će se od 18 sati igrati tri duela, a to su Ferencvaros - Prishtina, Flora - Hibernians i Helsinki - Budućnost.

Od 19 sati snage će u prvom pretkolu lige prvaka odmjeriti Žalgiris i Linfield, od 19:30 Fola i Lincoln, dok će program u utorak okončati do 20 sati duel Skhendije i Mure, što će ujedno biti i mali regionalni derbi.

Krajem juna odigran je i prekvalifikacijski turnir Lige prvaka, na kojem je trijumfovala Prishtina, ali UEFA novu klupsku sezonu zvanično vodi od prvih pretkola.

Top Komentari

Kompromis
Tupani vec su se igrale pretkvalifikacije za LP.. vidim ozbiljni novinari nastavljaju sa ozbiljnim istraživačkim radom.. sve moj do mojega..
3 1
zlatovchica
Kralju, jesi li dobar? Liga prvaka već počela šefe, kakav crni početak evropske sezone.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi