Licemjerna UEFA: Finale Lige prvaka može, finale Kupa ne

Šta je pozadina svega?

Licemjerna UEFA: Finale Lige prvaka može, finale Kupa ne

S. Grebović
Teme:

Nakon nekoliko dana nagađanja jučer je stigla zvanična potvrda iz UEFA-e kako će ovogodišnje finale Lige prvaka biti održano u Portu.

Istanbul je tako i drugu godinu za redom ostao bez ovog velikog događaja koje će biti održano u Portugalu, a navodno, razlog je pandemija.

O čemu se radi? Naime, iz UEFA-e su naveli kako će veliko finale biti održano uz prisustvo publike. 

Navijači Manchester Cityja i Chelseja bi trebali dobiti po šest hiljada ulaznica za ovaj dvoboj, dok bi ostatak trebao pripasti ostalim neutralim navijačima, te sponzorima i čelnicima UEFA-e. Englezi su insistirali da finale bude održano u njihovoj zemlji, ali je taj prijedlog odbijen. 

Nisu samo engleski i turski navijači nezadovoljni ovom odlukom. Finale portugalskog Kupa u kome će snage odmjeriti Braga i Benfica, biće održano svega šest dana prije finalne utakmice za prvaka Evrope, a na njoj je prisustvo publike zabranjeno?! Zaista se s pravom postavlja pitanje kako je to moguće.

Izgleda da je krovna kuća evropskog fudbala još jednom donijela odluku vođenu isključivo finansijskim razlogom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Finale između Manchester Cityja i Chelseja na rasporedu je 29. maja od 21 sat.

Oba tima bi trebala dobiti između 4.500 i 6.000 ulaznica za svoje navijače.

Top Komentari

BordoBijeli
Isto kao i kod nas prosle godine.Navijaci na reprezentativnim utakmicama mogli u dosta solidnom broju,dok z a ligaske utakmice zabranjeno.Kakvi retardi jel ovo moguce?
14 0
tranzicija
Bgm vas baca dobro, finale kupa Portugala je jedno takmičenje a finale LP drugo, kakve veze ima UEFA. To je isto da ste napisali nema publike u Banovićima, kriva UEFA
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi