VAR "upetljao prste": Poznata su i posljednja tri učesnika Lige prvaka, dva su debitanta

Efikasna noć

VAR "upetljao prste": Poznata su i posljednja tri učesnika Lige prvaka, dva su debitanta

Admin Čaušević

U Danskoj, Grčkoj i Austriji su odigrana tri posljednja meča play-offa za plasman u Ligu prvaka.

Salzburg je drugi put u nizu izborio plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja nakon što je i u revanš susretu pobijedio Maccabi i to sa 3:1.

Izraelci su do kraja prvog poluvremena imali i više nego aktivan rezultat jer je bilo 1:1, ali je gol Szoboszlaija iz penala iz nadoknade promijenio sve. Tada je Donis i dobio crveni karton.

Po prvi put u Ligi prvaka igrat će i Krasnodar. Ruski tim je u gostima uspio pobijediti PAOK s 1:2. Sve tri gola su postignuta u posljdnjih 20-ak minuta utakmice.

Najdramatičnije je bilo u Danskoj gdje je Midtjylland na kraju sa ubjedljivih 4:1 uspio pobijediti Slaviju iz Praga što uopšte nije realan prikaz onog što se dešavalo na terenu. Danci su se također prvi put plasirali u grupnu fazu LP.

Ključni detalj na meču desio se u 80. minuti kada je VAR "upetljao svoje prste". Sudija Skomina je zbog igranja rukom dosudio penal za domaće. Odgovornost je preuzeo Kaba i šutirao, ali je Kolar to odbranio.

Međutim, Skomini je stigla nova dojava iz VAR sobe. Kolar je ranije napustio liniju pa je zbog nekoliko centimetara penal ponovljen, ovaj put odgovornost je preuzeo Scholz i rutinski zabio za 2:1. Do kraja još dvije lopte u mreži gostiju.

Rezultati:

Salzburg - Maccabi Tel Aviv 3:1 (Daka 2x, Szoboszlai (p) / Karzev)
PAOK - Krasnodar 2:1 (El Kaddouri / Michailidis ag, Cabella)
Midtjylland - Slavija 4:1 (Kaba, Scholz, Oneyika, Dreyer / Olayinka)

Top Komentari

Penderinos
Mašalah krenulo ove debitante, ako bog da sutra i Sarajevo postaje debitant u EL !
10 1
Penderinos
Predlažem izmjenu FIFI/UEFI koja se odnosi na pregledavanje VARa gdje bi isključivo pravo na pregled imali sportsport.ba komentatori. Cisto da zadovoljimo pravdu
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi