UEFA misli da regionalna liga nije ostvariva
Ćurković iz igračkih dana

Ivan Ćurković, potpredsjednik FSS

UEFA misli da regionalna liga nije ostvariva

U posljednje vrijeme ponovo je aktuelna priča o pokretanju regionalne fudbalske lige na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Mišljenja o novom fudbalskom takmičenju na regionalnom nivou su i dalje podijeljena. Većina klubova zagovara uspostavljanje regionalnog takmičenja, jer u njemu vide spas posrnulog fudbala na ovim prostorima.

Međutim, ne dijele svi takva razmišljanja.

Nekadašnji golman Veleža, Mostarac Ivan Ćurković, danas je potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije mišljenja je da je predsjednik UEFA-e Michele Platini protiv osnivanja regionalnog takmičenja.

"Regionalna liga će se kad tad pokrenuti, ali ona zahtijeva ozbiljnu studiju. Do danas takvog nacrta nema, sve je to još samo ideja koju zagovara Zdravko Mamić i za koju se izjasnio Partizan. Lako je “ući u kolo”, ali treba iz njega znati i izaći. Ako se tom projektu ne pristupi ozbiljno i odgovorno, moglo bi se sve pretvoriti u veliku bruku", kazao je Ćurković za zagrebački Jutarnji list.

"Michel Platini pozdravlja ideju, ali smatra da je neostvariva. Bilo je već pokušaja sa takvim ligama, ali, skandinavski model nije zaživio. Drugo, pitanje termina je vrlo osjetljivo, Kalendar UEFA je popunjen i ne znam mogu li se uopšte naći slobodni termini. Lično, digao bih ruku za regionalnu ligu, emocije kažu da, ali, tek nakon ozbiljne pripreme", dodao je Ćurković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.