UEFA odaje počast preminulom kapitenu Fiorentine

Sve utakmice LP i EL počinju minutom šutnje

UEFA odaje počast preminulom kapitenu Fiorentine

Iznenadna smrt kapitena Fiorentine Davidea Astorija glavna je fudbalska tema u Evropi.

Od Astorija, koji je navodno preminuo od srčanog udara dok je bio u snu, su se oprostile mnogobrojne fudbalske zvijezde, sportski radnici i navijači Fiorentine, koji ne mogu da prežale prebrzi i iznenadni odlazak svoga kapitena.

Astorju će počast odati i UEFA, koja je najavila da će sve utakmice u Ligi prvaka i Evropskoj ligi ove sedmice započeti minutom šutnje u njegovu čast.

U utorak su na programu utakmice Liverpool - Porto i PSG - Real Madrid, u srijedu igraju Manchester City - Basel i Tottenham - Juventus, dok će u četvrtak biti odigrano osam utakmica u Evropskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi