Otvorena istraga zbog sumnje da je Astori ubijen!

Otvorena istraga zbog sumnje da je Astori ubijen!

E. Škorić

Zbog smrti Davidea Astorija (31) pokrenuta je istraga kako bi se utvrdilo da li se radi o ubistvu iz nehaja.

Tridesetjednogodišnji Astori pronađen je mrtav u nedjelju ujutro u hotelskoj sobi u Udinama, a RAI Sport tvrdi da je sada otvorena istraga zbog sumnji o ubistvu kapitena Viola.

"Otvorili smo istragu protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnji u ubistvo iz nehaja Davidea Astorija", rekao je javni tužitelj Antonio De Nicolo.

"Dogovorili smo autopsiju koja će se uskoro biti objavljena. Ovo je uobičajena procedura u svim sklučajevima, a zasad nikog ne krivimo za smrt Astorija", poručio je De Nicolo.

Tek za 60 dana bit će dostupni detaljni rezultati autopsije, a bit će potrebno izvršiti i dodatnu toksikološku analizu.

Predsjednik italijanskog društva za sportsku medicinu Maurizio Casaco tvrdi da slučaj može biti i genetičke prirode, te je upitno hoće li se na kraju rasvijetliti događaj koji je uzdrmao Italiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Radit će se na tome da se otkrije stvaran uzrok smrti, odnosno je li ona posljedica tragične fatalnosti ili se nešto dogodilo. RAI je jutros objavio da je izazvana izlivom krvi u mozak, a ne srčanim udarom, kako je prethodno objavljeno.

Top Komentari

Benjamingst
Kad sam procitao da je umro jucer posumnjao sam da je ubijen.
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi