UEFA opustošila kasu HŠK Zrinjski!

Drakonska kazna za Plemiće

UEFA opustošila kasu HŠK Zrinjski!

A. Čaušević

UEFA nije imala milosti prema HŠK Zrinjski nakon što su navijači mostarskog kluba tokom evropskih mečeva napravili niz prekršaja. 

Krovna fudbalska organizacija Starog kontinenta Plemiće je kaznila sa 96.000 eura zbog propusta tokom četiri utakmice kvalifikacija za Evropsku ligu, potvrdio je Zrinjski.

"HŠK Zrinjski službeno potvrđuje da je naš klub zbog disciplinskih prekršaja u četiri europske utakmice kažnjen ukupnom novčanom kaznom od 96.000 eura, odnosno 6.000 eura za utakmicu HŠK Zrinjski - Akademija Pandev, 2.000 za FC Utrecht - HŠK Zrinjski, 28.500 za HŠK Zrinjski - FC Utrecht i 59.500 za utakmicu HŠK Zrinjski - Malmö FF.

Zbog korištenja pirotehnike u sve četiri utakmice HŠK Zrinjski je kažnjen ukupnim iznosom od 41.000 eura, a kažnjeni smo još zbog nedoličnog ponašanja gledatelja (Malmö FF, 20.000), zatim zbog blokiranih prolaza na tribinama (Malmö FF, 12.000), ubacivanja predmeta (Malmö FF, 10.000), utrčavanja gledatelja u teren (FC Utrecht, 5.000), nedovoljnog pretresa gledatelja na ulazima (Malmö FF, 5.000) i kršenja propisa od strane skupljača lopti (FC Utrecht, 3.000).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski želi se još jednom zahvaliti svim istinskim navijačima na sjajnoj atmosferi u europskim utakmicama, ali ujedno uputiti i apel za zajedničku borbu protiv navedenih prekršaja u budućnosti s obzirom na činjenicu da su kazne UEFA-e iz godine u godinu sve rigoroznije", naveli su iz mostarskog kluba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Fino alla Fine
Kakvi sve idiota na tribinama!!! Ako se na ovaj način voli klub a isti slučaj i sa Sarajevom, onda nismo na istoj talasnoj dužini.
14 2
zaboti janos
Njima je hrana nacionalizam a placa mo svi preko kladionice.Ko je veci levat?
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi