UEFA pokreće postupak protiv Napolija i PSG-a

Nije zbog dobre igre

UEFA pokreće postupak protiv Napolija i PSG-a

Evropska fudbalska federacija pokrenula je disciplinski postupak, protiv Napoliaj i PSG-a nakon njihovih pobjeda u drugom kolu Lige prvaka.

Napoli je optužen zbog toga što su navijači koristili pirotehniku i zato što je stepenište bilo blokirano ljudima. Italijanski tim inače je savladao Liverpool kasnim golom Lorenza Insignea sa 1:0.

Paris Saint Germain je pod lupom i vjerovatno će platiti određenu svotu također zbog korištenja pirotehnike i uznemiravanja gomile, baš kao i Crvena zvezda, čiji su navijači pjevali neprihvatljive pjesme.

UEFA će se ovim slučajevima baviti 18. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi