5

Komentari (5)

MaDaj
Joj sine digli ste mi se na... sa poluprevedenim tekstovima... pravilo gola u gostima se ne izbacuje, nego predložena je promijena. Prijedlog glasi ovako, gol u gostima se ne računa u produzetcima. Posto, oba kluba su odigrala 90 minuta na svom terenu, dakle dodatnih 30 minuta u produzetcima daje prednost timu koji igra drugu tekmu u gostima... ova promijena je predložena u Europa ligi i ligi šampiona... Uefa i većina klubova koji učestvuju u tim takmicenjima se slažu sa promjenom.
zevs
treba to potpuno ukinut, svi u prvom meču se boje da ne prime gol kod kuće i onda se više brane nego što napadaju
El_Matador
Pravilo je uvedeno davno kad su se uglavnom gosti branili, odnosno uvedeno je kako bi se stimulisalo davanje golova. Danas to više nema smisla jer je manje-više svejedno da li se igra kući ili na strani
alan_ford
Gosti su se branili, a i tada prije 50 godina putovanja su trajala duže (nije ko sad, da si avionom za sat - dva bilo gdje ako već govorimo o Ligi prvaka) pa je to bila svojevrsna 'nagrada' kad gosti daju go. Sad svakako to nema smisla i trebalo bi se ukinut pravilo, baš zbog ovakvih trenera i taktika.
payron
To je davno trebalo promjeniti
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.