UEFA "prebrojala glasove" i predstavila najboljih 11 u 2017. godini

Petorica iz Reala i samo jedan fudbaler Barcelone

UEFA "prebrojala glasove" i predstavila najboljih 11 u 2017. godini

2017. godina je već "odavno" iza nas. Ipak, iza nas je veoma zanimljiva godina u svjetskom fudbalu, pa se još uvijek sumiraju utisci.

Tako je se na zvaničnoj stranici UEFA-e moglo glasati i za najbolji tim u protekloj godini, a nakon što je pristiglo 8.8 miliona glasova, predstavljeno je i 11 "veličanstvenih".

Svoje mjesto među stativama u "timu godine" je zauzeo legendarni Gianluigi Buffon. Štoperski dvojac čine njegov saigrač iz Juventusa Girogio Chiellini i Realov Sergio Ramos, dok su na bekovskim pozicijama Marcelo (Real Madrid) i Dani Alves (Barcelona).

U veznom redu su još dva fudbalera Real Madrida, Luka Modrić i Toni Kros, a tu su i dva Belgijanca koja za život zarađuju u Engleskoj, Chelseajev Eden Hazard i Cityjem Kevin de Bruyne.

Najboljih 11 u prethodnoj godini "kompletiraju" sjajni Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Zanimljivo je da su se čak petorica fudbalera Real Madrida našla u "timu godine", dok "čast" Barcelona brani samo Lionel Messi. Ipak, to je sasvim razumljivo s obzirom da su Kraljevi imali fantastičnu godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije