Nakon nestvarnih rezultata UEFA mijenja sistem kvalifikacija
Foto - EPA

Prevelika je razlika između reprezentacija

Nakon nestvarnih rezultata UEFA mijenja sistem kvalifikacija

M. Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odlučila je promijeniti sistem kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u konkurenciji žena.

Na ovaj potez UEFA se odlučila nakon zaista nestvarnih rezultata u prethodnom periodu te zbog velike razlike u kvalitetu između nacionalnih timova.

Čak 29 utakmica završeno je s razlikom od sedam i više golova u susretima igranim od septembra do novembra, a vidjeli smo i neke zaista nestvarne rezultate.

Tako je Engleska pobijedila Latviju s 2:0, a Belgija Armeniju sa 19:0. To se više neće događati, što je potvrdila šefica za ženski fudbal pri UEFA Nadine Kessler.

"Znamo da apsolutno niko ne želi vidjeti ovakve rezultate", rekla je Kessler i nastavila je:

Oglasi

"Ovakve stvari nisu dobre za razvoj ženskog fudbala, ni za male, a ni za velike zemlje. Promijenit ćemo sistem kvalifikacija od 2023. godine".

Još uvijek nije određeno kakav će se sistem koristiti u budućnosti.

"Razmatramo formate takmičenja koji su bili ranije. Gledamo šta je bilo dobro, a šta nije kako bismo našli najbolje rješenje. Na stolu su brojne opcije s kojima bismo smanjili razliku između ekipa", istakla je Kessler.

Ona će pokušati izabrati pravi način za potpunu rekonstrukciju ženskog fudbala.

"Ne znamo još ništa. Imamo još godinu i pol i kalendar kojeg želimo regulisat će i domaća prvenstva, a ne samo reprezentativne akcije. Vidjet ćemo koliko će uopšte biti dana za nacionalne reprezentacije i kvalifikacije", istakla je ona.

Top Komentari

emanuelmacron
kazu da u zenskom fudbalu najvise je lezbejki,nisam protiv ali smatram da ih bog nije stvorio za to ,a onda i one nesmiju pravit to od sebe,u iranu cak igraju u dimijama i samijamo,cemu to vodi .
1 2
JJRamzes
Najbolje ga ukinuti skroz, ko ce gledat slow motion fudbal
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi