UEFA razmišlja o balkanskoj ligi

Jedini spas?

UEFA razmišlja o balkanskoj ligi

Teme:

Savjetnik UEFA za regiju Balkana František Laurinec, nekadašnji predsjednik Fudbalskog saveza Slovačke, potvrdio je da UEFA sve više razmišlja o formiranju regionalne lige Balkana.

"Zaista ne znam detalje, ali logično je da klubovi na prostoru bivše Jugoslavije imaju interes da oforme zajedničko fudbalsko takmičenje. Međutim, tu bi trebalo voditi računa i razgovarati o važnim pitanjima, političkoj situaciji i komercijalnoj strani te lige", rekao je Laurinec za Žurnal.rs.

Slovačka i Češka već neko vrijeme dogovaraju zajedničku fudbalsku ligu, baš kao i Holandija i Belgija kada je ženski fudbal u pitanju.

"Ta su dva primjera najviše odmakla u procesu razmatranja ideje. Taj će se prijedlog dati na razmatranje na Izvršnom odboru UEFA. Nadam se pozitivnom odgovoru. Ovo su zemlje među kojima nema političkih tenzija, a ista je ekonomska situacija", dodao je Laurinec.

UEFA je dugo odbijala mogućnost formiranja bilo kakvih regionalnih takmičenja, ali izgleda da su na putu nova vremena...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.