UEFA suspendovala dvojicu Makedonaca zbog dopinga

UEFA suspendovala dvojicu Makedonaca zbog dopinga

Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) suspendirala je na godinu dana dvojicu igrača makedonskog kluba Rabotnički zbog pozitivnog dopinškog testa.

Milovan Petrović (22) i Dino Najdoski (20) bili su pozitivni na dopinškom pregledu nakon susreta kvalifikacija Europske lige između Rabotničkog i Lazia u kolovozu 2011. godine.

Uefa nije željela otkriti o kojem se nedozvoljenom stimulansu radi, međutim makedonski mediji navode kako su igrači uzimali metilheksaneamin.

Kažnjeni su i fizioterapeut Radničkog Darko Velčevski sa tri i klupski liječnik Mihajlo Ivanovski sa dvije godine zabrane bavljenja poslom.

Disciplinska komisija UEFA izrekla je makedonskom klubu i uvjetnu kaznu jednogodišnje suspenzije, koja će biti aktivirana ukoliko se sličan prekršaj ponovi u iduće četiri godine. Rabotnički je kažnjen i sa 30.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.