UEFA u septembru bira novog predsjednika

Uskoro dolazi zamjena Michela Platinija

UEFA u septembru bira novog predsjednika

Endin Čaušević
Teme:

Iz UEFA-e danas su objavili da će se novi predsjednik UEFA-e znati u septembru ove godine.

Nakon što je suspendovani Michel Platini dao ostavku UEFA je danas objavila da će se njegov zamjenik znati u septembru nakon sastanka koji će biti održan u Atini. Sastanak je planiran za 14. septembar, a iz UEFA-e još uvijek nisu željeli otkrivati da li ima kandidata za predsjedničko mjesto.

Ova odluka UEFA-e znači da na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj neće imati predsjednika već će izabrati predstavnika koji će uručuiti trofej pobjedničkoj ekipi.

Pored toga, UEFA je najavila i nekoliko promjena što se tiče samog sistema rada ove organizacije. Podsjećamo, Evropsko prvenstvo počinje 10. juna, a igrat će se u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije