UEFA u srijedu zakazala novi sastanak

Videokonferencija za 55 nacionalnih saveza

UEFA u srijedu zakazala novi sastanak

Edmir Škorić
Teme:

Evropska nogometna federacija organizovala je novi sastanak sa predstavnicima nacionalnih nogometnih saveza.

UEFA je pozvala generalne sekretare svojih 55 članica na videokonferenciju u srijedu, 1. aprila u podne, kako bi podijelili najnovije vijesti o napretku dviju radnih grupa koje su formirane na sastanaku prije dvije sedmice i kako bi se razmatrale potencijalne odgode utakmica, što je ujedno i najvažnija stavka.

Na sastanku će biti razmotren razvoj događaja u svim UEFA-inim nacionalnim i klupskim takmičenjima, kao i rasprava o napretku na FIFA-i i evropskoj razini po pitanjima kao što su ugovori s igračima i sustavi transfera.

Prošli sastanak UEFA-e i nogometnih saveza održan je prije 14 dana i tada je odlučeno da se Evropsko prvenstvo igra na ljeto 2021. godine, ali još uvijek nije odlučeno šta će biti sa ligama koje nikako da se nastave zbog pandemije koronavirusa.

Mogli bismo također saznati i kada će se konačno igrati utakmice baraža u Ligi nacija, budući da se trebalo igrati krajem ovog mjeseca. Najprije je odlučeno da se igra u junu, a sada postoji mogućnost da bude prolongirano za jesen.

Top Komentari

Edward NewGate
Zar nije zabranjeno okupljanje.
1 0
Div iz šehera
Titula vec na Koševu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi