UEFA odredila krajnji rok za završetak klupskih takmičenja

Nova sezona ne smije biti ugrožena

UEFA odredila krajnji rok za završetak klupskih takmičenja

E. Čaušević
Teme:

UEFA je prije dvije sedmice donijela odluku da se odgodi igranje Evropskog prvenstva za naredno ljeto kako bi se mogla završiti klupska takmičenja.

Pandemija koronavirusa napravila je haos u cijeloj Evropi, te su prekinuta skoro sva takmičenja. Klubovi su tražili odgodu Eura kako bi se klupska sezona mogla završiti, a na kraju je UEFA ovo odluku uvažila.

Međutim, još uvijek nema naznaka kada bi se sezona mogla nastaviti jer pandemija koronavirusa i dalje traje. Klubovi se nadaju da bi u maju mogli nastaviti prvenstva, ali to je pod velikim upitnikom.

Prvobitni plan bio je da se sva klupska takmičenja završe do kraja šestog mjeseca, ali sada je već jasno da je to nemoguće. U UEFA-i se boje da bi se utakmice mogle igrati cijelog ljeta, te se pribojavaju da bi to moglo naškoditi novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA je klubovima dala naređenje da se sva takmičenja završe do avgusta kako bi igrači mogli dobiti malo odmora, a zatim početi pripreme za novu sezonu u kojoj ne bi bilo pomjeranja utakmica zbog Eura.

Navodno, ukoliko se donese zaključak da bi sezona trajala duže od tog krajnjeg roka onda je jasno da bi se takmičenja igrala u kraćim formatima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi