UEFA zadala veliki udarac Messiju
Foto: EPA

Nije na listi za najboljeg fudbalera Evrope

UEFA zadala veliki udarac Messiju

M. Šljivak

Lionel Messi nije se našao u izboru za najboljeg igrača po izboru Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Na listi od tri kandidata za najboljeg fudbalera Evrope našli su se Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i Antoine Griezmann, te će jedan od njih dobiti nagradu za najboljeg igrača Starog kontinenta.

Ronaldo je vodio Real do titule u Ligi prvaka, s Portugalom je osvojio naslov prvaka Evrope, dok je Bale imao veliku ulogu u osvajanju titule s Kraljevima i nosio je Vels do polufinala EP-a u Francuskoj.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S druge strane Antoine Griezmann je pored sjajne sezone u Atletico Madridu bio i najbolji strijelac Evropskog prvenstva sa šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije