UEFA završni turnir Lige prvaka seli u Njemačku?

Čeka se zvanična potvrda

UEFA završni turnir Lige prvaka seli u Njemačku?

Edmir Škorić
Teme:

Liga prvaka bi trebala da se nastavi u augustu, ali završnica prestižnog nogometnog klupskog takmičenja bit će u nešto skraćenijem i drugačijem formatu.

Ostaje prvo da se 7. i 8. augusta odigraju revanši osmine finala Juventus - Lyon, Manchester City - Real Madrid, Barcelona - Napoli i Bayern - Chelsea, a 13. i 14. augusta na programu su četvrtfinala. Plan je da se igra po jedan meč i to na neutralnim terenima.

Sama završnica, polufinale i finale, igrali bi se poput rukometne Lige prvaka ili košarkaške Eurolige, odnosno Final Four, s četiri ekipe koje bi se u istom gradu borili za trofej.

Pretpostavlja se da će to biti krajem osmog mjeseca, a iako je bio plan da se finale odigra u Istanbulu, sada se navodno UEFA odlučila da sve preseli u jedan od njemačkih gradova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA to želi učiniti jer je Bundesliga među prvima počela s utakmicama, imat će u tom periodu slobodne stadione i već je pokazala da se organizaciono može nositi s izazovima.

Ove informacije UEFA naravno tek treba da potvrdi na narednoj sjednici njenog Izvršnog odbora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti