UEFA zbog pandemije otkazala kvalifikacije za juniorsko Evropsko prvenstvo

Loše vijesti

UEFA zbog pandemije otkazala kvalifikacije za juniorsko Evropsko prvenstvo

A. Beganović

Evropska fudbalska federacije (UEFA) otkazala je kvalifikacije za juniorsko Evropsko prvenstvo čija završnica se trebala odigrati u Rumuniji.

Izvršni komitet UEFA-e zbog pandemije COVID-19 donio je odluku da "stopira" kvalifikacije zbog velikih ograničenja širom Evrope radi kojih bi putovanja timova bilo teško organizovati.

Iz UEFA-e su naveli da su odluku donijeli uz konsultacije sa svojim članicima, tako da i mladi bosanskohercegovački reprezentativci u martu neće igrati mečeve.

Podsjetimo, juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacioni turnir je trebala igrati u Republici Irskoj.

Pored domaćina protivnici našim mladim fudbalrima trebali su biti Estonija i Poljska, a turnir se trebao održati od 24. do 30. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi