UEFA žestoko kaznila Napoli

Velika kazna za Napoli

UEFA žestoko kaznila Napoli

Midhat Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) saopštila je  danas da je kaznila italijanski Napoli sa 150.000 eura zbog ignorisanja zahtjeva da sanira kvarove na stadionu San Paolo kao i zbog neprimjernog ponašanja navijača na utakmici Evropske lige.

U saopštenju UEFA se pored kazne od 150.000 eura, navodi da će Napoli biti kažnjen i sa jednom utakmicom zabrane igranja na svom terenu u evropskim takmičenjima ukoliko se problemi sa konstrukcijom stadiona ponove u narednih pet godina.

Napoliju je dat rok do 6. novembra da poprave kvarove na stadionu ili će u suprotnom UEFA zabraniti prodaju ulaznica za utakmicu sa Dniprom.

Tim iz Napolija ima pravo na žalbu u roku od naredna tri dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.