UEFA žestoko kaznila Neymara

Zbog komentara o suđenju

UEFA žestoko kaznila Neymara

M. Šljivak

Zvijezda PSG-a Neymar žestoko je kažnjen od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Zbog vrijeđanja sudija tokom i nakon utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, danas mu je izrečena kazna od tri utakmice zabrane nastupa i nećemo ga gledati na otvaranju nove sezone Lige prvaka.

Neymar je govorio i pisao svašta nakon dosuđenog penala za Manchester United u nadoknadi meča protiv PSG-a iz kojeg su Crveni đavoli postigli gol za prolaz dalje.

Brazilac je navodno prvo napao sudije na čelu sa Damirom Skominom u tunelu. Pokušao se obračunati fizički, a zatim je na Instagramu napisao:

"Ovo je sramota. Postave četvoricu koji se ne razumiju u fudbal i koji sve gledaju na snimcima. Nemoguće! Kako čovjek da postavi ruke ako je okrenut leđima? Je...e se!", napisao je Neymar.

To ga je na kraju skupo koštalo. UEFA je maksimalno ispoštovala svoj pravilnik i Neymar je kažnje sa tri utakmice neigranja.

Tako Brazilca nećemo gledati u tri utakmice Lige prvaka naredne sezone. PSG je odavno osigurao plasman u elitno takmičenja, ali će biti lišeni pomoći najskupljeg fudbalera svijeta u otvaranju sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neymar je i ove sezone propustio dobar dio sezone, kako u Ligi prvaka, tako u prvenstvu. Slomio je metatarzalnu kost u stopalu i nije mogao nastupiti protiv Uniteda.

Vratio se tek u nedjelju na teren nakon pauze od dva i po mjeseca. Odigraće finiš sezone, ali ga u Ligi prvaka nećemo dugo vidjeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi