Oduševljenje u Torinu: Stigao je Neymar

Družio se sa fudbalerom Juventusa

Oduševljenje u Torinu: Stigao je Neymar

M. Šljivak

Brazilac Neymar stigao je u Torino.

Međutim, ne radi se o eventualnom potpistu ugovora sa Juventusom, već o kratkoj posjeti brazilske zvijezde svom velikom prijatelju Douglasu Costi.

Odlučio je najskuplji fudbaler svijeta iskoristiti dan odmora kojeg je dobio kako bi se družio sa igračem Juventusa, a u Torinu su to dočekali sa oduševljenjem.

Mnogi navijači Stare dama na trenutak su pomislili kako bi Neymar mogao potpisati za Bianconere, ali se to barem u ovom trenutku ne može desiti.

Neymar: Dvije sedmice prije nego sam otišao svima sam rekao da ostajem

Neymar je dvije sedmice vagao, na kraju odlučio da ode u Pariz, a prethodno je saigračima tvrdio da ostaje s njima.

"Barça je klub koji me je uvijek oduševio i još uvijek me voli. Razgovarao sam s kolegama, ali pokušao sam nešto novo", izjavio je Neymar u intervjuu za ESPN.

"Donio sam jako tešku odluku. Bilo je trenutaka u kojima sam sumnjao, govorio sam da ostajem i to je trajalo dvije sedmice, a onda sam odlučio da odem iako sam prethodno saigračima rekao da ostajem. Želio sam neki novi izazov", poručio je.

Neymar je bio dosta kritikovan kada je uhvaćen na karnevalu u Brazilu samo nekoliko dana nakon što je teško povrijeđen.

"To mi je smetalo, bio sam povrijeđen, ali sam mogao hodati. Trenirao sam dva mjeseca. Ono što me najviše nervira jest da vidim igrače koji govore o tome. Oni su igrali i činili isto, i neke gore stvari", požalio se.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Govorio je o svom stilu igranja.

"Moj način igranja se već zna: uzeti loptu i krenuti naprijed. Moja najbolja kvaliteta uvijek su bili moji driblinzi. Moj stil je ono što tjera ljude da dođu na stadion. Niko ne vidi udaranje po nogama, da to voli, išli bi gledati MMA ili boks. Volim kako igram, nastavit ću tako", dodao je.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi