U ponedjeljak novi žrijeb u sjedištu UEFA-e, učestvuju dva bh. kluba!

Saznat će moguće rivale

U ponedjeljak novi žrijeb u sjedištu UEFA-e, učestvuju dva bh. kluba!

Admin Čaušević

U ponedjeljak, 19. jula u Nyonu su na programu dva nova žrijeba. 

Prvo će biti održan žrijeb trećeg pretkola Lige prvaka, nakon toga žrijeb trećeg pretkola Europa lige, a poslije toga i žrijeb trećeg pretkola Konferencijske lige.

Bh. javnosti će svakako biti najzanimljiviji ovaj posljednji koji će početi u 14 sati. U njemu će učestvovati Velež i Borac.

Bh. prvak će se naći u žrijebu na stazi šampiona, dok će Mostarci biti postavljeni u glavnu stazu. Tada će saznati moguće rivale u trećem pretkolu.

Inače, da bi se našli u trećem pretkolu prvo moraju preskočiti drugu prepreku. Borac će igrati protiv prvaka Sjeverne Irske, Linfielda, dok Velež očekuje mnogo teži zadatak i duel protiv AEK-a iz grčke.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prvi susreti drugog pretkola su na programu 22. jula. Velikan iz Platonove će gostovati u Belfastu, dok će Rođeni ponovo na stadionu Grbavica dočekati velikana iz Atine. Revanši su sedam dana kasnije.

Borac je automatski nakon ispadanja iz Lige prvaka od Cluja završio u drugom pretkolu, dok je Velež tu fazu kvalifikacija izborio sa dvije pobjede od po 2:1 nad Coleraineom.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Borac ce jedini vidjet 3. kolo. AEK ce napunit Veleza ko vrecu. Nego gdje je Torpedo, koga bi oni mogli dobit u 3. kolu?
8 17
Nije.bitno
Borac moze sa Ircima, Velez tesko sa Aekom, al samo srce na teren. Musvdg
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi