Ugledni BBC analizirao FK Sarajevo: Na tri igrača treba obratiti posebnu pažnju
Mersudin Ahmetović je već godinama najbolji napadač Premijer lige

Celtic gostuje u bh. prijestolnici

Ugledni BBC analizirao FK Sarajevo: Na tri igrača treba obratiti posebnu pažnju

A. Čaušević, foto: S. Bošković

FK Sarajevo će u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka sutra na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati Celtic.

Ugledni BBC je analizirao bh. prvaka, uz opasku da posebnu pažnju treba obratiti na tri fudbalera.

"Divovi su osvojili prvu titulu u posljednje četiri godine te gledaju da prekinu post bez učešća u grupnoj fazi svoje zemlje, osvojili su i kup te stigli do prve duple krune u klupskoj historiji", piše izdanje BBC-a za Škotsku.

Navodi se kako je evropski put Bordo tima prošle sezone okončan na "brutalan" način nakon primljenih osam gola na domaćem terenu poslije zasluženog remija (2:2) u gostima.

Bilo je riječi i o Husrefu Musemiću, iskusnom stručnjaku kojeg Škotska pamti po pobjedničkom golu za Hearts u derbiju grada Edinburga.

Tri igrača koja su izdvojena su golman Vladan Kovačević, veznjak Amar Rahmanović i napadač Mersudin Ahmetović.

"Mladog golmana jako cijene i to opravdano. Ovaj 21-godišnjak je 20 puta sačuvao mrežu u 34 utakmice prošle sezone, kao rezultat toga stigao je poziv u reprezentaciju", komentar je o Kovačeviću.

"Desetka Sarajeva sa 11 golova nije imala lošu prošlu sezonu pred protivničkim golom. Prisustvo bivšeg igrača Maribora je impozantno i bio je važna figura u prošloj historijskoj sezoni", navodi se o Rahmanoviću.

"Div. Veteran je prošle sezone bio najbolji stijelac Sarajeva i na neki način doživljava preporod u posljednje vrijeme. Njegovih 16 golova je osiguralo duplu krunu i bez obzira što puni 34 godine njegova forma mu je donijela dva reprezentativna nastupa u 2018. godine na turneji u SAD-u", kratki je opis Ahmetovićevog profila.

Kladionice ne vjeruju u Sarajevo, ali kvota na pobjedu Celtica je sve iznenadila

Prvak Bosne i Hercegovine je dobio vjerovatno najtežeg mogućeg protivnika u prvom pretkolu, a to je slavi Celtic. Jasno je da je škotski klub apsolutni favorti, no navijači Sarajeva vjeruju u čudo i dobar rezultat u sutrašnjem meču.

No, što se tiče kladionica tu i nije previše bajna situacija što se tiče bordo kluba. Jasno je da je Celtic favorit i da će sve osim pobjede škotskog kluba biti senzacija.

Vjerovatno će samo najhrabriji kladioničari odigrati na pobjedu Sarajeva, a tu naravno ne računamo na navijače ovog kluba. Kvota je itekako velika iako će bh. prvak igrati pred svojim navijačima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se Celtica tiče ni tu kvota nije baš prema očekivanju, odnosno dosta je veća nego što se mislilo. Tako da kvota za remi izgleda baš primamljivo i sigurno je da bi u bordo taboru odmah potpisali X protiv slavnog Celtica.

U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za meč Sarajevo - Celtic i to na OVOM linku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jadnimi
veznjak Amar Rahmanović i napadač Amar Rahmanović.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi