Ugovor ide na ekspertizu FIFI i UEFI
Fudbalska vlada zatražila mišljenje iz Zuricha i Nyona

Izvršni odbor N/FS BiH o TV pravima

Ugovor ide na ekspertizu FIFI i UEFI

Ugovor o TV pravima kojeg je Nogometni / Fudbalski savez BiH potpisao sa marketinškom agencijom Sport Five iz Hamburga „ići“ će na ekspertizu kod stručnjaka iz FIFA-e i UEFA-e, zaključeno je na sjednici Izvršnog odbora održanoj u Tesliću.

Tek nakon što stručnjaci iz Svjetske i Evropske fudbaslke federaciju daju svoje mišljenje o njemu će ponovo raspravljati članovi naše fudbalske vlade.

„Na prijedlog Mileta Kovačevića, predsjednika FS RS i tužioca N/FS BiH zaključeno je da se finansijska kvaliteta ugovora provjeri kod kompetentnih ljudi u Nyonu i Zurichu. Takođe, utvrđena je nepobitna činjenica da je Izvršni odbor ranije morao saznati o detaljima ugovora i da se isti nije smio potpisati bez saglasnosti Odbora“, rekao je za SportSport.ba jedan od članova Izvršnog odbora.

Informaciju da će ugovor kojeg su sa Sport Fiveom potpisali Iljo Dominković, predsjednik N/FS BiH i Munib Ušanović, generalni sekretar naše kuće fudbala, biti proslijeđen na pregled kod stručnjaka iz FIFA i UEFA, potvrdio je i Bogdan Čeko, član Predsjedništva N/FS BiH.

„Mislim da je i najpoštenije da se o cijelom slučaju izjasne FIFA i UEFA. Moje lično mišljenje je da je to gotov proces i da se sada malo šta može promijeniti. Istina postoji klauzula po kojoj možemo ostvariti određene bonuse, a oni bi se mogli realizovati nakon velikog skoka reprezentacije BiH na rang listi. Vjerujem da će FIFA i UEFA upravo zbog toga sugerisati, odnosno intervenisati kod Sport Fivea“, rekao je Čeko.

Kao što smo i najavili, kratka polemika je vođena i oko izbora generalnog sekretara. Zaključeno je da članovi Predsjedništva u ponedjeljak obave razgovore sa četiri kandidata koji su ostali u „utrci“ (Ismet Ovčina, Risto Trivun, Fuad Čolpa i Munib Ušanović) za funkciju prvog operativca N/FS BiH. Međutim, članovi Predsjedništva će dobiti na uvid i dokumentaciju dvojice kandidata koji nisu zadovoljli uslove Konkursne komisije (Mirko Tufegdžija i Mensur Čevra), te ukoliko se ustanovi da njihove prijave zadovoljavaju uslove konkursa, intervjuu će biti obavljeni i sa njima.

Podsjetimo, sjednica IO na kojoj će se birati generalni sekretar Saveza biće održana 15. maja u Bihaću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti