Uhapšen navijač koji je Valbueni prijetio smrću

Zadužan za incident na Velodromeu

Uhapšen navijač koji je Valbueni prijetio smrću

Utakmica Marseillea i PSG-a je ostala upamćena po skandaloznom performansu navijača Marseillea, koji su pozivali na smrt Mathieua Valbuene.

Nekadašnji igrač Marseillea, a sada član Lyona, se našao na meti tifoza domaćeg kluba, koji mu nisu oprostili odlazak u redove ljutog rivala.

Brojnim porukama su navijači pozivali na smrt Valbuene, čija je obješena lutka visila iza gola. Sudac je zbog nemilih scena bio primoran i prekinuti meč.

Kako je saopštila francuska policija, navijač koji je bio zadužan za skandal na Velodromeu je uhapšen. Poznato je da se radi o 27-godišnjaku, ali njegovi lični podaci nisu objavljeni.

Pošle sedmice su zbog naselja na i oko stadiona Velodrome uhapšena sedmorica navijača, od kojih su trojica osuđena na zatvorsku kaznu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.