Uhapšena dvojica napadača
Žarko Šešum neće imati posljedica

Efikasna austrijska policija

Uhapšena dvojica napadača

Napadači, dvojica Mađara, Šandor Rafael i Đeze N., uhapšena su tokom noći u Austriji, u blizini granice sa Mađarskom.

Austrijska policija uhapsila je dvojicu napadača osumnjičenih za ubistvo rumunskog rukometaša i ranjavanje srpskog i hrvatskog igrača u mađarskom gradu Vespremu, dok se za trećim intenzivno traga, javio je Tanjug, a prenio “Dnevni avaz”.
Žarko Šešum, povrijeđeni srpski reprezentativac je operisan kao i njegov klupski kolega Ivan Pešić i prema riječima dr. Jenea Raca, direktor Županijske bolnice u Vespremu, njihovo stanje je stabilno i nalaze se van životne opasnosti.

“Šešum je udaren nogom u lice i polomljena mu je jagodična kost, ali je najvažnije da nije izgubio vid. Naknadno ćemo izvršiti još jednu korektivnu operaciju i sasvim je sigurno da će sve biti u redu.”
Pešić je uboden nožem u predjelu slabina i njemu je odstranjen jedan bubreg. U bolnici je preminuo pivotmen Marijan Kozma, rumunski reprezentativac, kojem su napadači zaboli nož u srce.
Policija je izdala međunarodnu potjernicu za Đezeom N., pošto je utvrđeno da je i on osumnjičen za umješanost u ovaj zločin.

Rođenje sina

Policija intenzivno istražuje ko je sve učestvovao u tuči na osnovu snimka industrijske kamere postavljene ispred jednog bara u Vespremu, turističkog mjesta na jezeru Balaton, a tragedija se dogodila ispred bara “Škorpija”, koji neki zovu i “Patriot” gdje je dio ekipe višestrukog prvaka Mađarske u rukometu slavio rođenje sina Gergeja Ivančika.
Prema najnovijoj verziji policije, došlo je do verbalnog sukoba dvije grupe gostiju, koja se pretvorila u tuču izvan ugostiteljskog objekta. Najprije je proboden 26-godišnji Rumun, a kada se Šešum sagnuo da mu ukaže u pomoć dobio je jak udarac nogom u glavu.
U međuvremenu je i hrvatski golman udoden u leđa.

Upaljene svijeće

Za napadače se nezvanično govori da pripadaju bandi romske nacionalnosti koja duže vrijeme hara Vespremom i okolinom, našta upućuju i antiromski povici građana okupljenih na mjestu nesreće.
Tokom cijele noći ispred bara su paljene svijeće u znak sjećanja na preminulog Kozmu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti