Uhapšena trojica navijača West Hama

Bilo je nereda

Uhapšena trojica navijača West Hama

Edmir Škorić

Londonska policija nije bila besposlena uoči gradskog derbija između West Hama i Tottehama.

Bilićev West Ham je s 1:0 savladao Tottenham sinoć u derbiju koji je mnoge stvari zakomplikovao u samom vrhu.

Uoči duela na Upton Parku, došlo je do nereda. Iako je policija postavila kordon između dvije navijačke grupe, nije bilo moguće izbjeći nerede, bacanje baklji i staklenih boca. 

Jedan navijač je uhapšen zbog sumnje da je posjedovao vatreno oružje, dok su dvojica navijača privedeni zbog napada na službena lica.

Inače, vlasnici West Hama David Gold i David Sullivan rekli su prije derbija da će zabraniti pristup utakmicama svakom navijaču koji bude rasistički, antisemistički ili homofobično nastrojen, a valjda to vrijedi i za one koji su divljali na ulicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi