Uhapšeni navijači FK Sarajevo danas pred sudijom

Bugarski zakon ih tereti za sitno huliganstvo

Uhapšeni navijači FK Sarajevo danas pred sudijom

A. Haznadarević

Četvorica navijača Fudbalskog kluba Sarajevo, koji su uhapšeni jučer u Sofiji, danas će izaći pred sudiju.

Po navodima sekretara u Ambasadi BiH u Bugarskoj Saše Kragulja, navijači se terete za učešće u tuči u kojoj je povrijeđen bugarski policajac. 

 

"Ovo djelo bugarski zakon tretira kao sitno huliganstvo i očekujemo da danas, nakon što im istekne 24-satni pritvor, navijači budu pušteni uz novčanu kaznu i eventualnu zabranu ulaska u Bugarsku", kazao je Kragulj u telefonskom razgovoru za Fenu i pojasnio da bi u najgorem slučaju navijači bh. kluba mogli biti zadržani još 48 sati te da slučaj bude predat u nadležnost višeg suda. No, dodao je da ne očekuje takav rasplet događaja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Kragulj je u toku telefonskog razgovora bio u sudu, gdje očekuje početak suđenja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.