Uhapšeni navijači zbog prijetnji novinarki
Navijači Partizana

Nakon dokumentarca o navijačima u Beogradu

Uhapšeni navijači zbog prijetnji novinarki

M. Maksimović

Tri epizode ''Insajdera - Nemoć države'' posvećene huliganima u Beogradu i Srbiji podigle su
veliku prašinu u navijačkim krugovima, ali i Srbiji opšte.

Tako se autorica Brankica Stanković već nakon prve emisije suočila sa opasnim prijetnjama prije svega navijača Partizana. Navijači Partizana su javno na svojim utakmicama prijetili i pozivali na linči pomenute novinarke, na utakmica Partizana protiv Efes Pilsena, odnosno Partizana i  Šajhtora. nakon posljednjih prijetnji uhapšena su dva navijača Partizana. Ministar policije Srbije Ivica Dačić rekao je B92 da su uhapšena dvojica huligana koji su na utakmici Partizan- Šajhtor pozivali na linč i ubistvo Brankice Stanković.


"Uhapšena su dva lica, Goran Klještan, rođen 1976. godine i Aleksandar Perišić, rođen 1981. godine po kvalifikaciji tužioca zbog ugrožavanja sigurnosti, određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati i očekuje se da nakon toga počne krivični proces", rekao je Dačić. On je izjavio da su identifikovane i ostale osobe koje su bila u grupi koja je pozivala na linč Brankice Stanković, kao i da će oni takođe biti uhapšeni.


Prilog B92:
rn rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.