Ujedinjeni Arapski Emirati lagano protiv Indije, Tajland bolji od Bahreina

Azijski kup, grupna faza

Ujedinjeni Arapski Emirati lagano protiv Indije, Tajland bolji od Bahreina

Danas su u okviru Azijskog kupa odigrane tri utakmice. Ujedinjeni Arapski Emirati su bili bolji od Indije, Jordan od Sirije, dok je Tajland savladao Bahrein.

Ujedinjeni Arapski Emirati su u Abu Dabiju u utakmici 2. kola grupe A sa 2:0 savladali reprezentaciju Indije i tako opravdali ulogu favorita.

Poveli su izabranici Alberta Zaccheronija u 41. minuti preko Mubaraka, ali su pobjedu potvrdili tek u 88. golom Ali Ahmeda Mabkhouta.

U drugoj utakmici grupe A Tajland je sa minimalnih 1:0 savladao Bahrein, a jedini gol na utakmici je postigao Songkrasin u 58. minuti susreta.

Nakon dva odigrana kola u grupi A Ujedinjeni Arapski Emirati su prvi sa četiri boda, Indija je druga sa tri, dok je Tajland treći sa istim brojem bodova. Bahrein je posljednji sa jednim bodom.

U utakmici grupe B Jordan je sa 2:0 savladao reprezentaciju Sirije. Poveli su Jordanci u 26. minuti preko Al-Tamarija, dok je konačnih 2:0 postavio Khattab u 43. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi