Ujutro se probudio u Kamerunu, a iste noći igrao meč u Londonu i dobio crveni karton

Kakav dan za Parteyja

Ujutro se probudio u Kamerunu, a iste noći igrao meč u Londonu i dobio crveni karton

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala poraženi su sinoć na svom terenu od Liverpoola sa 2:0 u meču polufinala engleskog Liga kupa.

Topnici su u prvom meču ovih timova uspjeli sa sačuvaju svoju mrežu na Anfieldu (0:0) i navijači Arsenala nadali su se da će se njihov klub uspjeti plasirati u finale ovog takmičenja, ali se to nije desilo.

Liverpool je na Emiratesu uspio da pobijedi sa 2:0, a junak ove utakmice bio je Diogo Jota koji je postigao oba gola.

No, na kraju meča u centru pažnje našao se veznjak londonskog kluba Thomas Partey koji je u igru ušao u 74. minuti, ali je 15 minuta kasnije morao napustiti teren nakon što je dobio crveni karton.

Partey je za tri minute uspio da dobije dva žuta kartona, a na kraju mu je sudio Atkinson pokazao put ka svlačionici.

Mnogi su bili iznenađeni što je Partey uopšte igrao ovaj meč i bio u konkurenciji jer je samo nekoliko sati prije utakmice doputovao u London iz Kameruna gdje je nastupao na Afričkom kupu nacija.

Nakon što reprezentacija Gane nije uspjela da prođe grupnu fazu Partey se jučer vratio u London, te je na iznenađenje svih bio u konkurenciji za meč protiv Liverpoola. Arteta ga je uveo u igru iako se vidjelo na njemu da nije baš maksimalno fokusiran na meč.

Engleski mediji su također kritikovali Artetu zbog takvog poteza jer je bilo očito da Partey nije spreman za igru.

Ovaj veznjak se jučer ujutro probudio u Kamerunu, a ni slutio nije da će istu noć zaigrati za Arsenal i čak dobiti crveni karton.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi