Uklonjeno ime Hakana Šukura s pločnika slavnih

Dovršen posao turskih vlasti

Uklonjeno ime Hakana Šukura s pločnika slavnih

Midhat Šljivak

Ime najvećeg turskog fudbalera Hakana Šukura izbrisano je iz povijesti ove zemlje.

Šukura i njegovog oca Selmeta turske vlasti terete za saradnju s terorističkom organizacijom FETO, koja je pokušala izvršiti državni udar u ovoj zemlji.

Hakan je zbog odanosti vođi ove organizacije Fetullahom Gulenom izbrisan iz svih knjiga turskog fudbala, a jučer je njegovo ime uklonjeno i sa pločnika slavnih igrača Galatasaraya.

Prethodno su sve njegove fotografije, rekordi i ostala obilježja uklonjena iz klupskog muzeja, te su se ovim potezom u istanbulskom timu  i definitivno ogradili od  imena Hakana Šukura.

Legenda turskog fudbala je trenutno van zemlje, a ukoliko se pojavi u zemlji, biće istog trena uhapšen i optužen za rušenje države.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi