Ukoliko napusti Real Madrid, gdje će otići Ronaldo?

Ima nekoliko opcija

Ukoliko napusti Real Madrid, gdje će otići Ronaldo?

Edmir Škorić

Navijači Real Madrida su zabrinuti nakon što je, prema navodima medija, Cristiano Ronaldo odlučio da napusti njihov klub.

Ronalda se optužuje da je utajio porez i da je pričinio višemilionsku štetu Španiji, pa je stoga Portugalac odlučio da promijeni sredinu, a priču je u javnost prvi plasirao portugalski list A Bola.

Navodno je Ronaldo od agenta zatražio da ga "izvuče iz Španije", a sada se postavlja pitanje, gdje bi najbolji igrač svijeta mogao da nastavi karijeru? Naravno, svi bi htjeli Portugalca u svom timu, ali ne mogu svi to da plate.

Jedan od glavnih kandidata za njegovo dovođenje je Manchester United. Jose Mourinho i svi navijači Crvenih vragova žele opet gledati Ronalda na Old Traffordu, samo je pitanje mogu li čelnici kluba da obezbijede barem 160 miliona eura za isplatu odštete.

No, ako to koči United, ne koči PSG. Bogati pariški klub je posljednjih godina dovodio brojne zvijezde, ali dolazak Ronalda bio bi nešto posebno. U gradu svjetlosti nadaju se Portugalcu, imaju novac, pa ostaje da vidimo da li će Ronaldo pristati da zaigra u redovima Svetaca.

Od klubova iz Evrope spominje se još Monaco, koji također raspolaže velikom količinom novca, dok se kao "strane" destinacije spominju Los Angeles Galaxy i neko od kineskih timova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To su, dakle, neke od opcija za Ronalda ukoliko se ispostavi tačnom informacija da želi da napusti Real Madrid, mada su za sada sve to nagađanja i teško je zamisliti Real bez Ronalda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi