Ukoliko ovaj stadion ne prepoznate iz prvog pokušaja, onda fudbal ne poznajete dovoljno dobro

Simbol paklene atmosfere

Ukoliko ovaj stadion ne prepoznate iz prvog pokušaja, onda fudbal ne poznajete dovoljno dobro

Admin Čaušević

U svijetu postoji nekoliko stadiona koji spadaju u grupu onih koji se moraju posjetiti kako bi se osjetila njihova atmosfera. 

San Siro, Nou Camp, Signal Iduna Park, Amsterdam Arena, Turk Telecom Arena, Old Trafford, Anfield Road su samo neki koji spadaju u tu grupu.

Međutim, jedan stadion se izdvaja od ostalih. Riječ je kultnoj La Bomboneri koja je po dosta toga posebna.

Kod god iole prati fudbal već na prvi pogled iz ptičije perspektive može primjetiti La Bomboneru sa jednom ravnom tribinom, dok su preostale ostale tri uobičajne za fudbalske stadione.

I sinoć je na ovom kultnom stadionu kapaciteta 49.000 bilo pakleno. Boca Juniors je igrala revanš meč polufinala Copa Libertadoresa i to protiv najljućeg rivala, River Plate.

Image may contain: outdoor

Pristalice Boce su se pobrinuli za spektal na tribinama, iako su davali vjetar u leđa svojim ljubimcima tokom svih 90 minuta to nije bilo dovoljno za plasman u finale. Pobjeda od 1:0 je bila samo pirova.

Inače, originalni naziv La Bombonere je Estadio Alberto J. Armando, sagrađen je 1940. godine. Posljednji put je renoviran 1996. godine, a rekordna posjeta od 57.395 zabilježena ja na meču Boca - San Lorenzo prije skoro 80 godina. 

Top Komentari

Saimai1316
Jedite ****a iz prvog pokusaja
4 0
Austinpowers
Dzaba im stadion kad ih river redovno mlati gdje stigne :)
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi