Ukoliko propadne transfer Harryja Maguirea, United već zna koga će dovesti kao zamjenu
Badiashile ima samo 18 godina

Igrač Monaca je alternativa za Engleza

Ukoliko propadne transfer Harryja Maguirea, United već zna koga će dovesti kao zamjenu

S. Pašalić

Manchester United i dalje vodi pregovore sa Leicesterom oko transfera Harryja Maguirea.

Klub sa Old Trafforda se muči da završi posao oko defanzivca Leicestera koji želi dobiti 85 miliona funti, dok United pokušava tu cijenu spustiti bliže 75 miliona.

S obzirom da ovo sve jako dugo traje, a i uz činjenicu da je Manchester City također zainteresovan za Maguirea, United je krenuo u potragu za alternativom ukoliko ovaj transfer propadne.

Kako prenosi francuski L'Equipe, United je označio igrača Monaca, Benoita Badiashilea upravo kao tu alternativu.

Mladi Francuz ima samo 18 godina, ali je prošle sezone odigrao 29 utakmica za Monaco i postigao jedan gol.

United je već doveo Daniela Jamesa i Aarona Wan-Bissaku, koji imaju po 21 godinu pa bi se trend dovođenja mladih igrača mogao nastaviti.

Francuski list također navodi da bi Manchester United mogao imati konkurenciju u Valenciji i Wolverhamptonu koji također "vrebaju" igrača Monaca. Pretpostavlja se da bi United morao izdvojiti 35 miliona funti za Badiashilea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi