Ukoliko Real osvoji Svjetsko klupsko prvenstvo, prestići će Barcelonu
Kraljevski tim je trebao i 2002. godine igrati ona ovom turniru, ali isti tada nije održan.

Bit će mu to četvrta titula

Ukoliko Real osvoji Svjetsko klupsko prvenstvo, prestići će Barcelonu

Fudbaleri Real Madrida danas započinju nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu u Abu Dhabiju.

Real je osvajao Ligu šampiona tri puta zaredom, pa će mu ovo biti i treći uzastopni odlazak na Svjetsko klupsko prvenstvo i prilika da se uzme treći vezani trofej.

Inače, Madriđani su do sada ukupno tri puta bili klupski prvaci svijeta (2014., 2016. i 2017), a po tome su izjednačeni sa najljućim rivalom Barcelonom. Dakle, ukoliko Real i ove godine uzme titulu (što je za očekivati), izbit će na prvu poziciju vječne liste.

Real u polufinalu danas igra protiv japanske Kashime, a ukoliko prođe u finalu ga čeka Al Ain koji je jučer izbacio River Plate nakon boljeg izvođenja penala.

Svemu dodajmo da je iza Barce i Reala po broju titula na ovom turniru Corinthias koji je do sada skupio dvije. Treba reći i to da Barca ima jedno izgubljeno finale, dok Real nikada nije poražen.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bosanac
uvijek evo vec 110 godina uvijek su Real i Barsa u vrhu,nikad se neće pojaviti neko treći a ako se pojavi to će biti kratko
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi