Ukoliko se liga suspenduje Premiership će dobijati tužbu za tužbom

Razlog su timovi iz zone ispadanja

Ukoliko se liga suspenduje Premiership će dobijati tužbu za tužbom

Esmer Oštraković

Premier liga bi se mogla naći u velikim problemima ukoliko odluče da proglase kraj lige, te da klubovi završe plasman po trenutnom stanju na tabeli.

Sastanak koji su održali čelnici Premier lige prošle sedmice, kao jednu od tema imao je i potencijalni prekid lige.

Sve utakmice prve četiri lige u Engleskoj su suspendovane najmanje do 3. aprila, ali je teško očekivati da će se prvenstvo nastaviti.

Razlog tome je što je nekoliko igrača u Premier ligi zaraženo Koronavirusom, a osim igrača zaražen je i trener Arsenala, Mikel Arteta.

Ukoliko se liga trajno suspenduje onda će morati biti donesena odluka o tome da li će Liverpool biti proglašem šampionom, te šta će biti sa tri tima koja trebaju ispasti iz lige.

Norwich, Aston villa i Bournemouth su klubovi koji bi se mogli suočiti sa tim scenarijom jer se trenutno nalaze u zoni ispadanja.

Ukoliko se to dogodi, klubovi bi mogli tužiti ligu.

"Obzirom da sve utakmice nisu odigrane, klubovi koji bi prisilno napustili ligu mogli bi se žaliti. Oni imaju svoja prava, te mislim da će to i iskoristiti. Postoje određena pravila lige, koja bi se morala ispoštovati, a jedno od njih je da klubovi moraju igrati dvije utakmice protiv svake ekipe", rekao je James Severen, sportski partner u Pennington Manches Cooperu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Postoji i šansa da se donese odluka da se liga nastavi, ali sa velikom odgodom, ali problem je sa ugovorima igrača.

Ugovori većinom ističu 30. juna, a teško je garantovati da bi liga mogla biti završena do tada, što pravi nevolje klubovima, ali i ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi