Sazvana press konferencija reprezentacije Ukrajine - Selektor se obraća javnosti
Ukrajinci sutra potvrđuju spisak koji je već izašao u medijima.

Sutra u 12 sati

Sazvana press konferencija reprezentacije Ukrajine - Selektor se obraća javnosti

Eldar Ganibegović

Za sutra je zakazana press konferencija reprezentacije Ukrajine na kojoj će se javnosti obratiti selektor Sergei Rebrov.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 21. marta na Bilinom polju igra polufinalni meč baraža za EURO 2024. Protivnik će biti Ukrajina.

Sergei Rebrov, selektor Ukrajine, za sutra u 12 sati je zakazao press konferenciju na kojoj će se obratiti javnosti i saopštiti spisak igrača na koje računa u nadamo se meču, ali ne i mečevima baraža.

Spisak Ukrajine za BiH

Pomenuti spisak već je objavljen u medijima. Sutra se očekuje da ga Rebrov samo potvrdi. Na njemu se nalaze:

Golmani: Andrey Lunin (Real Madrid), Anatoly Trubin (Benfica), Georgy Buschan (Dynamo Kiev)

Oglasi

Odbrana: Oleksandr Svatok (Dnepr-1), Denis Popov, Vladislav Dubinchak, Oleksandr Karavaev, Oleksandr Tymchik (svi Dynamo Kiev), Mykola Matvienko, Efim Konoplya, Valeriy Bondar (svi Shakhtar), Ilya Zabarny ( Bournemouth), Vitaly Mikolenko (Everton).

Vezni red: Oleksandr Pikhalyonok (Dnepr-1), Taras Stepanenko, Georgy Sudakov, Egor Nazarina, Oleksandr Zubkov (svi Shakhtar), Viktor Tsygankov (Girona), Ruslan Malinovsky (Genoa), Oleksandr Zinchenko (Arsenal), Mikhail Mudrik (Chelsea), Sergei Sidorchuk (Westerlo).

Napad: Daniil Sikan (Shakhtar), Artem Dovbik (Girona), Roman Yaremchuk (Valencia).

Također, sastavljen je i rezervni spisak od igrača na koje će se računati ako neko od igrača s primarnog spiska bude povrijeđen ili iz bilo kojeg drugog razloga ne mogne igrati. 

Tu je golman Dmytro Riznyk iz Shakhtara, defanzivac Maxim Taloverov iz LASK-a, veznjaci Dynamo Kieva Vitaly Buyalsky i Nikolai Shaparenko, te napadači Dynama i Sunderlenda, Vladislav Vanat i Nazariy Rusin.

Ukrajinci će se pred dolazak u Bosnu i Hercegovine pripremati u Marbelli, a u slučaju da prođu u finale baraža u Poljskoj će biti domaćini Izraelu ili Islandu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi