Ukrajinci nemoćni protiv Brazila
Detalj sa večerašnje utakmice

Prijateljska utakmica u Derbyju

Ukrajinci nemoćni protiv Brazila

Edmir Škorić

Brazil je večeras na stadionu engleskog niželigaša Derbyja, rezultatom 2:0, savladao Ukrajinu u prijateljskoj utakmici.

Brazilski selektor Manolo Menezes je u večerašnjoj utakmici izveo kombinovani sastav, pa su tako priliku dobili Victor, Santos, Luiz, Elias, Lucas, potom Hoffenheimov veznjak Carlos Eduardo, mlada zvijezda Chelseaja Ramires, a od prve minute su u napadu zaigrali Robinho i Pato (Milanov dvojac op.a).

Ukrajinci su, pak, igrali bez iskusnog napadača Anrija Ševčenka, pa je jedini istureni igrač u sastavu Ukrajine bio Milevskiy.

Karioke su, očekivano, bili bolji, a mrežu domaćina Evropskog prvenstva 2012. godine načeo je Dani Alves u 25. minuti na asistenciju Robinha. Konačnih 2:0 je, sredinom drugog dijela, postavio Alexandre Pato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.