Ukrajinci pretukli navijače Malmöa: "Jednog su unakazili"

Obračun u Lavovu

Ukrajinci pretukli navijače Malmöa: "Jednog su unakazili"

Teme:

Sinoć se u Lavovu dogodio navijački obračun u kojem su deblji kraj izvukli navijači Malmöa. 

Grad u kojem Šahtar igra svoje mečeve Lige prvaka neće u dobrom sjećanju ostati navijačima Malmöa, koji su prema pisanju švedskih medija napadnuti ispred hotela. 

"Dočekalo nas je 25-30 osoba, svi odjeveni u crno. Čekali su nas kao nekakav odbor za doček. Ne znam jesu li to navijači Šahtara ili navijači lokalnog kluba, kako god to mjesto nije sigurno. Petorica, šestorica huligana skakala su jednom navijaču po glavi. U potpunosti su ga unakazili", rekao je šokirani Per Kindgren, jedan od napadnutih navijača.

Ukrajinska policija je u zakazala, jer niko od napadača nije uhapšen.

"Huligani su odradili posao prije nego što je policija došla. Bojim se da ćemo još gledati takvih prizora, jer ovdje vlada bezakonje", poručio je Šveđanin.

Iz Malmöa su osudili ovaj čin, ali i upozorili svoje navijače da ne smiju isticati obilježja kluba. 

"Uputili smo obavijest svim navijačima da stanje u Ukrajini nije idealno. Ukoliko žele doći ovdje, moraju znati da ne smiju isticati obilježja Malmöa te da se moraju vrlo dobro čuvati i biti na oprezu. Ukrajinska policija nije htjela čuvati naše navijače, zato je naša briga još izraženija nakon ovog napada" poručili su iz kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti