Ukrajincima prva četvrtina i težak poraz od SAD-a

Mundobasket

Ukrajincima prva četvrtina i težak poraz od SAD-a

Edmir Škorić

Amerikanci su sa 95:71 deklasirali Ukrajinu i na taj način osigurali prvo mjesto u grupi C sa četiri pobjede. 

Sjedinjene Američke Države su ubilježile i petu ubjedljivu pobjedu u grupnoj fazi Mundobasketa u Španiji.

No, nije izgledalo na početku utakmice da će NBA zvijezde doći do sigurne pobjede. Poveli su 2:0 i to je njihovo jedino vodstvo u prvoj četvrtini, koju su Ukrajinci dobili sa 19:14.

Imala je Ukrajina rezultatsku prednost dobrim dijelom druge dionice, no onda je uslijedio preokret. Amerikanci su poveli 30:27, a na odmoru su već imali +12 (44:32).

Rezultatska razlika se iz minute u minutu samo povećavala, pa je iznosila i po 18 razlike u trećoj dionici, koja je završena rezultatom 69:54. U istom ritmu je nastavljena i četvrta dionica. Iako su imali i po 28 poena prednosti, na kraju su Amerikanci slavili sa 24 poena (95:71). 

James Harden je sa 17 poena bio vodeći u sastavu SAD-a, dok je Stephen Curry ubacio 14 poena. Kravtsov je sa 15 poena bio najbolji u redovima Ukrajine, Jeter je ubacio 13, a Zaytsev 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.